Press "Enter" to skip to content

Laporan NBA Fullcourt-Jan. 16, 2007

admin 0

Terdapat tiga permainan di kad NBA untuk malam Selasa dan masing-masing dari tiga permainan itu melibatkan kecederaan utama pada permulaan. Di bawah ini adalah gambaran terperinci mengenai ketiga-tiga pertandingan untuk malam ini.

ORLANDO (-6½, 177) di ORLEAN BARU (NBA-tv)

Permulaan Hornets  download mega888 for android 8-3 SU untuk musim ini adalah kenangan yang jauh setelah slaid 4-19 SU yang diikuti dari 22 November hingga 8 Januari. Kejatuhan itu bertepatan dengan banyak kecederaan dan Hornets masih tanpa tiga penjaring terbanyak mereka seperti Chris Paul (18.4 ppg), Peja Stojakovic (17.8 ppg) dan David West (17.4 ppg) masing-masing keluar sekurang-kurangnya sebulan lagi. The Hornets juga tanpa Bobby Jackson (10.9 ppg) yang berharap dapat segera kembali dari kecederaan tulang rusuk.

The Hornets telah mula membalikkan keadaan seperti yang terbukti dengan kemenangan back-to-back mereka ke atas Hawks and Wizards sebagai underdog +5½ dan + 7½ poin. Secara keseluruhan, New Orleans telah merangkumi tiga dari empat perlawanan terakhir mereka dan pasukan ini adalah 8-6 ATS selama sebulan yang lalu.

The Magic juga telah mengubah keadaan setelah menghadapi beberapa kecederaan pada pertengahan Disember. Orlando adalah ATS 8-0 yang sempurna selama lapan perlawanan terakhir mereka, tetapi mereka mengalami kerugian SU back-to-back di jalan lawan Lakers and Suns.

HOUSTON di DALLAS (-7½, 179½)

The Rockets terus menang tanpa penjaring utama mereka dan pemain rebound, Yao Ming (25.9 ppg, 9.4 rpg) yang mengalami kecederaan lutut dan dijangka ketinggalan enam hingga lapan minggu. Houston kalah dalam dua perlawanan pertama tanpa Ming, tetapi sejak itu mereka mengalami 9-1 SU (7-3 ATS) selama sepuluh perlawanan terakhir mereka.

Tracy McGrady terus membawa pasukan dan telah menjaringkan sekurang-kurangnya 31 mata atau lebih dalam tujuh dari sembilan perlawanan terakhir. Kunci lain adalah permainan pusat sandaran Dikembe Mutombo yang menyaksikan peningkatan masa bermain dengan Ming keluar dari barisan pemain. Mutombo tidak mempunyai lebih dari sepuluh rebound dalam 28 perlawanan pertama musim ini, tetapi sejak itu mencatatkan rebound dua angka dalam setiap sepuluh perlawanan terakhir dengan rata-rata 14,2 rebound setiap permainan dalam jangka masa tersebut.

Houston adalah ATS 63-42 yang kuat sebagai underdog jalanan dengan ketua jurulatih Jeff Van Gundy ketika ini, tetapi Rockets berada di tempat yang sukar malam ini kerana mereka menghadapi pasukan Dallas yang sedang panas bermain dengan balas dendam yang memalukan dari kehilangan jalan 107-76 pada 4 November.

Kekalahan itu adalah sebahagian daripada permulaan SU 0-4 yang mengejutkan bagi Dallas; namun juara Western Conference yang bertahan sejak itu mengubah keadaan dengan catatan 31-4 SU dalam semua perlawanan sejak 9 November.

CLEVELAND (-2½, 196) di SEATTLE

Seattle terus bermain tanpa penjaring terbanyak kedua mereka Rashard Lewis yang telah ketinggalan dalam 13 perlawanan terakhir kerana kecederaan tangan yang akan menjauhkannya sehingga akhir Februari. Lewis berada di kedudukan kedua pasukan dengan mata (21.9 ppg) dan ketiga dalam pemulihan (6.8 rpg).

Seattle hanya menang 2-8 SU dalam sepuluh perlawanan terakhir mereka, tetapi mereka memperoleh kemenangan 122-114 yang berlebihan berbanding Utah pada Jumaat lalu. Ray Allen mempunyai karier yang tinggi 54 mata berbanding Utah dan terus memimpin pasukan menjaringkan gol musim ini dengan 25.8 mata setiap perlawanan.

Cleveland juga mungkin tanpa penjaring terbanyak kedua mereka kerana Larry Hughes ketinggalan pada kemenangan 104-92 Sabtu berbanding Clippers dengan kecederaan betis. Hughes ragu-ragu malam ini dan berada di kedudukan kedua pasukan dalam menjaringkan gol (14.8 ppg) dan mencuri (1.4 spg) dan ketiga dalam assist (3.2 apg).

The Cavaliers telah bermain sebelas perlawanan musim ini tanpa Hughes dan bertahan 6-5 SU, tetapi hanya 4-7 ATS dalam permainan tersebut. Cleveland menang dengan mudah 106-84 di kandang lawan Seattle pada 15 Disember dan Hughes memimpin pasukan menjaringkan gol dengan 25 mata dalam permainan itu.

STEVE MERRIL adalah handicapper sukan profesional dan ahli yang didokumentasikan dari The Professional Handicappers League. Dapatkan drama Premiumnya di sini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *